Servei tècnic de la teva llar 24 hores els 365 dies de l'any

Sabies que un termòstat intel·ligent t'ajuda a estalviar en la factura de la llum?

13/03/2023 11:20:09

Un major control de la temperatura és sinònim d'una millor gestió de l'energia. Tant a l'estiu com a l'hivern, un termòstat intel·ligent t'ajudarà a estalviar i fer un consum més responsable.

Tal com hem vist els últims mesos, el panorama climàtic està fent que les temperatures es tornin cada cop més extremes. Això té una clara repercussió en l’ús que fem dels sistemes de climatització a casa, sigui de l'aire condicionat o de la calefacció, i les conseqüències que se’n deriven són tant econòmiques com ambientals.

El nostre país té una de les factures d'electricitat més elevades de la Comunitat Europea. Per aquest motiu, a la llar se’ns aconsella decantar-nos per bombetes de baix consum o electrodomèstics d'alta eficiència, però moltes vegades amb això no n’hi ha prou i cada dia som més els fabricants i distribuïdors d’aquests sistemes que ens centrem en minimitzar les despeses de calefacció i refrigeració a favor d’un major confort per a l’usuari. Com a experts, a CASA JOVÉ sabem que un dels millors mètodes per aconseguir-ho és instal·lar un termòstat intel·ligent, el que pot garantir un estalvi de fins a un 40% en la factura de la llum.

Per què un termòstat intel·ligent és la millor opció per a estalviar energia?

Els termòstats d’última generació, com el nostre Chaffolink de Chaffoteaux, són capaços de connectar-se als sistemes de climatització i a internet. Això significa que com a usuari tens control, en tot moment i a tot arreu, sobre el consum energètic de casa teva. I és que, a diferència dels termòstats on/off o d'encesa i apagada tradicionals, un termòstat intel·ligent et permet determinar, amb només un mòbil o una tableta, que la caldera escalfi amb més o menys intensitat segons certs factors, encendre i apagar el sistema o consultar informes de consum.

Algunes de les funcions dels termòstats intel·ligents inclouen:

  • Geolocalització: pots activar el funcionament de la calefacció depenent de si ets a casa o fent servir el GPS del teu dispositiu intel·ligent.
  • Programació: ajusta dinàmicament el termòstat segons la meteorologia de la zona.
  • Zonificació: en el cas que la teva instal·lació d'aire condicionat sigui per conductes (integrada al fals sostre), també és possible zonificar-la per climatitzar només les sales que ho necessitin de manera independent.

 

L’oferta és molt variada. Alguns models fins i tot poden controlar la humidificació o deshumidificació de la casa. Altres controladors electrònics poden detectar quan s'obre una finestra i tanquen la vàlvula del radiador quan es ventila l'habitació. L’avantatge en tots aquests casos és que evitarem despeses d’energia innecessàries i, per tant, estalviarem en la factura de la llum.

Una manera més fàcil d’aplicar les recomanacions de consum

Amb l’arribada de l’estiu i de l’hivern trobem al nostre voltant moltes recomanacions per potenciar l’eficiència dels equips de climatització, allargar-ne la vida útil i minimitzar la despesa.

Per exemple, les estimacions indiquen que a cada grau menys que programem l'aire condicionat, el consum s'incrementa un 8%. Una altra indicació és evitar els xocs tèrmics (per a res saludables) procurant que la diferència de temperatura entre l'exterior i l'interior no sigui més gran de 12 graus. I per últim, és preferible refredar o escalfar una habitació amb unes hores d'antelació de manera que l'equip funcioni de manera gradual i no amb un sobreesforç energètic. La instal·lació d’un termòstat intel·ligent a casa et fa molt més fàcil l’aplicació de totes aquestes recomanacions, que tenen beneficis per al medi ambient, la teva salut i la teva butxaca.

 

I tu, quins mètodes coneixes per minimitzar el consum energètic en els mesos de més calor o de més fred?

 
 

Sol·licitar assistència tècnica

Al teu servei les 24 hores els 365 dies de l'any

600 40 68 04

Horari d'atenció laborables de 9 a 19h

Descarrega't l'App de Casa Jové

© 2024 Casa JOVÉ - Tots els drets reservats
iPortal8 Eva Kdweb