Servei tècnic de la teva llar 24 hores els 365 dies de l'any

Revisió de la caldera: quina és la millor època per fer-la?

10/05/2023 15:19:35

Malgrat que el RITE indica que la revisió de la caldera és obligatòria cada 2 anys, molts fabricants recomanen fer-ho anualment. Des de CASA JOVÉ t'expliquem quina és la millor època perquè estalviïs temps i diners.

La revisió d’una caldera de gas domèstica (les que tenen una potència inferior a 70kW) és el procediment pel qual es verifica l'eficiència energètica de l’aparell i, per tant, que les emissions de gasos siguin correctes. A més, serveix per a certificar-ne el bon funcionament i garantir la seguretat i el confort dels usuaris.

Aquesta revisió és obligatòria per llei i està regulada pel RITE (Reglamento de las Instalaciones Térmicas en los Edificios). La normativa indica que la revisió de la caldera tindrà lloc cada 2 anys; la dels escalfadors d'aigua, cada 5; i la de les calderes de gasoil, cada any. Tot i això, molts fabricants recomanen que, en el primer cas, es faci anualment amb l’objectiu de reduir el consum, allargar la vida útil de l'aparell i prevenir imprevistos als propietaris.

Però quina època de l’any és millor per a dur-la a terme? Què és el que has de saber a l’hora de passar aquest procediment? Des de CASA JOVÉ t’expliquem tots els detalls importants perquè evitis qualsevol urgència.

 

Qui s’encarrega de sol·licitar la revisió de la caldera?

El propietari de l’aparell és responsable de demanar la revisió obligatòria, una gestió amb la qual, des de CASA JOVÉ, recomanem estar al dia perquè és la millor manera de portar un control de l’estat de la caldera. Per això, si tens un contracte de manteniment amb nosaltres, procurarem concretar amb tu una data per a la revisió. A més, t’aportarà un afegit de tranquil·litat perquè el professional en qüestió certificarà que l’equip de climatització està en bones condicions i t’ajudarà a maximitzar-ne tant l’eficiència com la vida útil.

 

Qui s’encarrega de realitzar-la?

Com a consumidor, pots triar entre:

  • Un Servei Tècnic Oficial: Generalment, els fabricants compten amb la seva xarxa de Servei Tècnic Oficial i ofereixen serveis de manteniment en què s'inclou la revisió de la caldera. Per exemple, en el cas de CASA JOVÉ, som Servei Tècnic Oficial de marques líders del sector com Chaffoteaux, Ariston o Fondital. Disposar de l’aval de la marca té nombrosos avantatges, ja que implica: un ampli coneixement sobre el producte i el seu manteniment; fiabilitat assegurada; i la qualitat tant dels recanvis originals com del servei per part del professional a càrrec. Tot plegat es tradueix en un major control sobre les despeses de manteniment de la caldera.
  • Mantenidors qualificats: També existeixen empreses que faciliten aquest servei per compte propi, les anomenades empreses mantenidores tèrmiques. Quan es tracta concretament de supervisar calderes de gas domèstiques, els professionals han de tenir la condició d'instal·ladors de gas i agents de posada en marxa, manteniment i reparació d'aparells de gas.
  • La teva companyia del gas: Les empreses comercialitzadores del gas poden incloure en el contracte la revisió anual de la caldera.

 

Sigui quina sigui l’opció escollida, un cop passat aquest procés l’empresa ha de col·locar una etiqueta autoadhesiva en un punt visible de cada generador d’escalfor o fred de la instal·lació i l'emplenarà amb les dades corresponents. I per acabar, lliurarà el Certificat de Manteniment, que l’usuari haurà de conservar durant 5 anys.

 

Quant costa la visita d’un professional?

El preu de la revisió de la caldera és lliure, però la mitjana se situa al voltant dels 130 €.

A CASA JOVÉ volem posar-t’ho fàcil. Per això, si demanes cita ara amb nosaltres, t’oferim un 25% de descompte en la revisió: paga 95,17 € (IVA inclòs) en lloc de 126,89 €.

I si vols un extra de tranquil·litat, per 28 € més respecte del preu de la revisió pots tenir un contracte de manteniment anual: el Pack Tranquil·litat per 122,60 € (IVA inclòs), el qual inclou:

  • Revisió anual de la caldera
  • Mà d'obra, desplaçament del tècnic i recanvis originals
  • Revisió de la instal·lació de calefacció
  • Emissió del certificat anual
  • Més de 100 professionals altament qualificats a la teva disposició
  • Atenció telefònica 24 hores, els 365 dies de l'any

 

Quina és la millor època per passar la revisió de la caldera?

Fa més de 140 anys que a CASA JOVÉ treballem pel confort dels nostres clients. Així, des de la nostra experiència, recomanem que duguis a terme la revisió anual entre els mesos de març i octubre.

El fet d’actuar amb antelació i no esperar a l’arribada del fred té múltiples avantatges: per començar, gaudiràs de major disponibilitat horària en demanar cita; en segon lloc, t’evitaràs imprevistos si el tècnic localitza alguna avaria en la caldera; i, per últim, el servei tècnic podrà dur a terme les reparacions necessàries sense que et suposi una urgència. En definitiva, planificar la revisió de la caldera entre la primavera i la tardor et garantirà un servei de qualitat amb la tranquil·litat de sentir-te en bones mans.

Arribats a aquest punt ja coneixes tot el que necessites saber a l’hora de sol·licitar la revisió obligatòria de la teva caldera: que com a propietari ets responsable de demanar la revisió del teu aparell, que fer-ho a través de CASA JOVÉ significa assegurar-te recanvis originals i l’actuació d’un professional certificat avalat pel fabricant, i que la millor època per fer-ho és entre els mesos de març i octubre.

 

I tu, ja has passat la revisió d’enguany? O ja la tens prevista? Si encara no has demanat cita, recorda que amb CASA JOVÉ obtindràs un 25% de descompte sol·licitant-la aquí.

 

Sol·licitar assistència tècnica

Al teu servei les 24 hores els 365 dies de l'any

600 40 68 04

Horari d'atenció laborables de 9 a 19h

Descarrega't l'App de Casa Jové

© 2024 Casa JOVÉ - Tots els drets reservats
iPortal8 Eva Kdweb