Servei tècnic de la teva llar 24 hores els 365 dies de l'any

Calefacció intel·ligent: estalvia energia i diners sense esforç

01/10/2024 12:08:16

Amb l'arribada del fred, la calefacció esdevé essencial a casa, però també augmenten les despeses energètiques. Descobreix com la calefacció intel·ligent pot ajudar-te a estalviar energia i diners.

Què és la calefacció intel·ligent?

La calefacció intel·ligent és un sistema que permet controlar la temperatura de la teva llar de manera més precisa i eficient. Amb aparells avançats de regulació, com els termòstats programables amb telegestió o les vàlvules termostàtiques, pots ajustar la calefacció segons les teves necessitats diàries, aconseguint així un estalvi energètic considerable.

Què són les vàlvules termostàtiques i com ajuden a estalviar energia?

Les vàlvules termostàtiques són dispositius que s'instal·len als radiadors per regular automàticament el flux d'aigua segons la temperatura desitjada a cada habitació. Això permet mantenir una temperatura constant sense consumir energia de manera innecessària. Així, quan la temperatura ambient arriba al nivell programat, la vàlvula es tanca, i evita el sobreescalfament i l'excés de consum energètic. Si vols saber més sobre com funcionen aquestes vàlvules, continua llegint!

Tips per estalviar energia amb la calefacció intel·ligent

  • Programa la calefacció segons les teves rutines: ajusta els horaris d'encès i apagat i adapta’ls al teu dia a dia. Així no només evitaràs el malbaratament energètic, sinó que també trobaràs la temperatura que necessitis quan hi arribis a casa.
  • Ajusta la temperatura de cada habitació individualment: utilitza les vàlvules termostàtiques per establir temperatures diferents en funció de les necessitats de cada espai de la casa. Això et permetrà tenir el màxim confort amb el mínim consum. Per exemple, els passadissos, el lavabo o la cuina solen requerir menys despesa energètica comparats amb altres àrees com el menjador o els dormitoris. 
  • Fes un manteniment regular dels sistemes de calefacció: això assegura un funcionament eficient i evita fuites o d’altres pèrdues d'energia. Si vols saber quines revisions senzilles pots dur a terme tu mateix a casa, així com d’altres consells pràctics per estalviar, ho trobaràs en aquest altre article.

 

L'impacte de l'eficiència energètica a la llar

Optimitzar l'ús de la calefacció no només redueix les despeses econòmiques, sinó que també contribueix a la sostenibilitat ambiental. Reduir el consum energètic és essencial per minimitzar l'impacte mediambiental i afavorir un futur més sostenible. A CASA JOVÉ fa 150 anys que apostem per l'eficiència energètica i, seguint aquesta filosofia, t'ajudem a trobar les millors solucions.

Com a experts en el sector de la climatització, sabem que un dels factors més importants en aquest sentit és passar la revisió de la caldera abans de l’arribada del fred, ja que comporta nombrosos avantatges. T’avancem que alguns d’aquests són evitar urgències en cas que el tècnic trobi alguna avaria i tenir major disponibilitat horària en demanar cita, però si els vols conèixer tots, et recomanem que llegeixis el nostre últim article del blog.

En resum, amb la implementació de sistemes de calefacció intel·ligent, com les vàlvules termostàtiques, és possible gaudir d'un confort òptim a casa mentre redueixes els costos energètics. Per a més informació, posa’t en contacte amb CASA JOVÉ i t'oferirem assessorament personalitzat en tot el que necessitis, garantint-te una instal·lació eficient i un tracte proper i professional.

I tu, ja utilitzes sistemes de calefacció intel·ligent a casa teva? Quines altres mesures prens per estalviar energia? Comparteix la teva experiència amb nosaltres!

 

Sol·licitar assistència tècnica

Al teu servei les 24 hores els 365 dies de l'any

600 40 68 04

Horari d'atenció laborables de 9 a 19h

Descarrega't l'App de Casa Jové

© 2024 Casa JOVÉ - Tots els drets reservats
iPortal8 Eva Kdweb